sobota, 19. oktober 2013

Zlatorogova pravljična dežela

Lepo soboto in nekaj družinskih obveznosti, sem izkoristila tudi za ogled Zlatorogove pravljične dežele v Ukancu, na koncu Bohinja. To je sedem igralnih postaj, ki so povezane s sedmimi čustvi, sedmimi čutili (poleg znanih pet še ravnotežje in gibalni tip), sedmimi različnimi bohinjskimi pravljicami. Otroka sta uživala. Ob opazovanju njunega igranja in raziskovanja sem pomislila, da so ta igrala, ta pot, primerna tudi za slepe otroke. Boste poskusili?








Za eno tako uživancijo potrebujete čas, lep dan, dobro voljo, otroke (lahko pa tudi brez), ki naj bodo športno oblečeni, malica (predzadnja postaja v bližini gostiča Erlah je temu namenjena), lopatke so bile v peskovniku, fotoaparat v torbici. V turističnih objektih naokoli lahko kupite malo knjižico s pravljicami in dodatnimi navodili (1,5€), kamor lahko tudi žigosate štampiljke ko opravite posamezno postajo. Začne se zadaj za hotelom oz. nasproti pizzerije, konča pa pri Erlah.
No, vsako potovanje se začne že doma. Lahko pa vključite v pot tudi kako ladjico. Pravljično deželo so naredili v sklopu Slow tourism projekta Italija-Slovenija. Pripravila sta jo OŠ Dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica vrtec Bohinj in Turizem Bohinj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar