četrtek, 16. februar 2017

Communication between community and individuals with visual impairment while navigating in smart cities: Psycho-sociological perspective

S Filozofske fakultete v Ljubljani nas vabijo, da se v petek, 3.3 2017 ob 11.30 udeležimo seminarskega predavanja z naslovom Communication between community and individuals with visual impairment while navigating in smart cities: Psycho-sociological perspective, doktorskega študenta Hishama B. S. Elserja iz Oddelka za znanosti o invalidnosti na Univerzi v Tsukubi na Japonskem. Predavanje bo v predavalnici 030 na Filozofski fakulteti na Aškerčevi 2 v Ljubljani in bo v angleškem jeziku.

Kratka predstavitev predavatelja
Hisham B. S. Elser je doktorski študent na Oddelku za znanosti o invalidnosti na Univerzi v Tsukubi na Japonskem. Izvorno prihaja iz Sudana, na Japonskem pa živi, dela in študira že več let. Problematika mobilnosti oseb z vidnimi primanjkljaji ga še posebej zanima tudi zaradi lastne izkušnje in z njo se ukvarja tudi v okviru doktorskega študija. V sodelovanju z japonskim podjetjem Toyota in Univerzo v Tsukubi sodeluje pri mednarodnem projektu o mobilnosti slepih in slabovidnih v urbanih naseljih s poudarkom na ti. skupnem mobilnem prostoru (shared space in smart cities). Zaradi prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih iger v Tokiu je ta projekt deležen še posebne mednarodne pozornosti. Na predavanju bo predstavil glavne izsledke in ugotovitve te raziskave.
Vabljeni vsi, ki vas tematika zanima!

Ni komentarjev:

Objavite komentar