sreda, 9. april 2014

KLUB LJUBITELJEV UMETNOSTI: ASISTENCA

Vse, ki uživate v umetnosti, z velikim veseljem in ponosom obveščamo, da bo v kratkem zaživel Klub Ljubiteljev Umetnosti: Asistenca (KLU:A) ter vas obenem vabimo k včlanitvi vanj. Namen kluba je približati kulturo vsem, tudi osebam, ki zaradi specifičnih okoliščin samostojno ne morejo dostopati do nje.
Ker smo prepričani, da bi morali biti kultura oziroma umetnost dostopni prav vsem, skušamo s KLU:A vzpostaviti seznam ljubiteljev umetnosti iz vse Slovenije, ki bodo pripravljeni spremljati osebe s posebno okoliščino oviranosti (senzorno in gibalno ovirani ter druge oblike posebnih potreb) na kulturne dogodke. V KLU:A si bomo prizadevali vsem, ki bodo pripravljeni osebe z različnimi okoliščinami oviranosti spremljati na različne kulturne dogodke, zagotoviti brezplačno vstopnico, najsi bo šlo za koncert, film, razstavo, opero, dramo ali balet.
Ob tem smo k sodelovanju povabili tudi kulturne institucije, ki pripravljajo specifične programe za raznolike ciljne skupine in bi želele izkoristiti možnosti, ki jih KLU:A ponuja. Pri našem delovanju sodelujemo tudi s Fakulteto za socialno delo, katere študenti imajo pri KLU:A možnost opravljanja obvezne prakse. 
KLU:A ustanavlja Iniciativa SOdelujem, ki v stilu svojega slogana “Za približevanje kulture vsem” vse zainteresirane vabi k vpisu. To lahko storite prek elektronskega naslova klu-a@so-delujem.com ali prek prijavnice na naši spletni strani http://www.so-delujem.com/klu-a, kjer boste dobili tudi več informacij o KLU:A. 
Lep dan vam želi
ekipa projekta AKTIV skupaj z Iniciativo SOdelujem
--
med seboj različnih, a enakopravnih
A kot artikulacija, K kot kreativnost, T kot tim, I kot interdisciplinarnost, V kot vzajemnost

Ni komentarjev:

Objavite komentar