sobota, 18. januar 2014

Notes on Blindness

Že pred časom sem brala knjigo neurologa Oliverja Sacksa, kjer med drugim tudi omenja izkušnje Johna Hulla, ki je pri 48 letih, leta 1983, postal popolnoma slep. Hull je bil profesor religije v Angliji in je že v najstniških letih zgubil vid na eno oko. V triletnem audio spremljanju svoje slepote prehaja iz žalosti kaj je izgubil v veselje po odkrivanju novih lepot. Sacks je bral njegov dnevnik z naslovom Touching the Rock. Mi pa si bomo lahko kmalu ogledali (tudi z anleško audiodeskripcijo), igrani/dokumentarni film, posnet z njegovimi originalnimi audio posnetki. Režiserja Peter Middleton, James Spinney letos predstavljata svoj film Notes on Blindness v kategoriji kratkih dokumentarnih filmov na Sundance festivalu konec januarja.
Delček tega poetičenega filma si lahko pogledate in preberete ozadje nastajanja na naslednji povezavi (preizkusite se mogoče najprej z audiodeskripcijo):
http://www.nytimes.com/interactive/2014/01/16/opinion/16OpDoc-NotesOnBlindness.html?action=click&contentCollection=Asia%20Pacific&module=MostEmailed&version=Full&region=Marginalia&src=me&pgtype=article

Ni komentarjev:

Objavite komentar