petek, 29. november 2013

Veččutna vodstva po razstavi Kolo 5200

Ta veseli dan kulture


Spoštovani,
Na veseli dan kulture, 3. decembra vas z veseljem vabimo na veččutna participativna vodstva po razstavi Kolo 5200 v Mestnem muzeju Ljubljana.
Veččutno vodstva bodo potekala ob:
-      11:00 uri
-      18:00 uri

Skrivnostni svet koliščarjev… Kako so živeli? Kakšen je bil njihov vsakdanjik? Je bil podoben našemu? Kakšne so bile njihove vrednote in običaji?
Tekom enournega vodstva si bom skupaj z obiskovalci zastavljali takšna in podobna vprašanja. Podali se bomo v daljno preteklost ter se preko vonjanja zelišč in živeža, spoznavanja materialov, ki so jih uporabljali pri gradnji kolišč skušali približati času življenja koliščarjev.
Vodstvo bomo strnili z ogledom najstarejšega kolesa na svetu. Ob tem bomo pobliže spoznali v čem je skrivnost impresivne tehnološke dovršenosti eksponata, metode datiranja ter postopek konservacije.
Vodita: Ana Krepel - Velimirović in Katrin Modic

Veselimo se vašega obiska,
Ekipa Iniciative SOdelujem v sodelovanju z Mestnim muzejem Ljubljana

Veččutno vodstvo je zasnovano na način, da obiskovalci tekom vodstva uporabijo vsa čutila: sluh, vid, vonj, okus, tip, pri dojemanju razstavnih eksponatov. Namenjeno je širši publiki.
Posebne prilagoditve, ki smo jih pripravili vzporedno z vodstvom so namenjene slepi in slabovidni publiki v okviru zagotavljanja splošne dostopnosti.
Več o metodi veččutnega vodstva ter navodila za dostopanje do razstavnih prostorov si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Veččutna vodstva potekajo v sklopu vseslovenskega dogodka Ta veseli dan kulture pod okriljem Ministrstva za kulturo. Vstop je brezplačen. Dobrodošli!

Ni komentarjev:

Objavite komentar