četrtek, 20. september 2012

SOdelujem - zaključna delavnica


Spoštovani,

V okviru dogodka ZUNAJ OKVIRJEV, srečanje posameznikov in organizacij, ki delujejo na področju umetnosti za družbene spremembe, organizatorja Globalna SOFA, ki se bo odvijal 21. in 22. septembra 2012 v Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15,

sodelujemo 22.9. od 10:00 ure naprej s projektom SOdelujem Skupaj Integrativno na področju kulture s kratko predstavitvijo ter zaključno delavnico, ki jo bodo izvajali udeleženci usposabljanj.

Na delavnici bomo vaše misli osvežili  z vprašanjem enakosti in diskriminatornosti s katero se na tak ali drugačen način srečujemo vsak dan.
Predramili bomo telo in čutila ter se soočili z asociativno-performatino metodo posredovanja likovne umetnosti, ki vzpodbuja veččutno dojemanje, aktivira domišljijo ter radovednost.

» Diskurze sodobne umetniške vzgoje zaznamuje prevladujoča polarizacija na dva nasprotujoča si tipa umetniškega posredovanja: klasičen, vnaprej zasnovan format tako imenovanega modela pošiljatelja in prejemnika, ki pogosto velja za avtoritativnega in pokroviteljskega, ter tako imenovano ustvarjalno, participatorno umetniško posredovanje.«
Ob tem se bomo osredotočili na biografski spomin obiskovalcev-udeležencev in za vas pripravili nekaj testnih vajenic s katerimi se boste pobližje seznanili z razstavljenimi deli, kjer kot pravita Jovana Komnenič in Dirk Sorge (mentorja naših učnih delavnic) »V našem pristopu občinstvo ni obravnavano kot pasivni gledalec, temveč kot »agens« v smislu, da je aktivni in nujni del vsake razstave. »
Več o celotnem pristopu na:

V upanju, da se nam v čim večjem število pridružite dobrodošli na delavnici katere namen je razširiti obzorja ter razburkati željo po vedoželjnosti v prijetni družbi z možnostjo navezovanja nadaljnjih stikov ter sodelovanja. Vabljeni!

Ni komentarjev:

Objavite komentar