ponedeljek, 12. december 2011

SOdelujem Skupaj Integrativno na področju kulture

Tu delam reklamo za galerijo Škuc, kjer organizirajo predavanja, delavnice na temo prilagajanja kulture posameznikom s posebnimi potrebami... no, nekaj takega. Zgleda zelo zanimivo in me boste definitivno tam videli. Včasih je bila direktorica te galerije Alenka, zdaj je v Mestni galeriji, kjer organizirajo brezplačna vodstva za slepe in slabovidne. Mislim da bo naslednja razstava spet prilagojena slepim. Nekaj se premika na tem področju. Lepo.
__________________________________________________

Spoštovani!

V začetku naslednjega leta se bo v Galeriji Škuc začel program izobraževanja ranljivih družbenih skupin, predvsem invalidov in slepih, na področju kulture ter izvajalcev usposabljanj pripadnikov ranljivih družbenih skupin za delo na področju kulture.

SOdelujem Skupaj Integrativno na področju kulture spodbuja interdisciplinarno-socialni pristop na področju kulture, ki ne vključuje le ranljive družbene skupine, temveč hkrati povezuje tudi delovanje strokovnjakov s področja kulture, ki že imajo izkušnje pri delu z invalidi oziroma z ranljivimi družbenimi skupinami.

Program usposabljanj, ki bo trajal do štiri mesece, je razdeljen v štiri sklope:
1. vpogled v kulturno politiko;
2. delo z ranljivimi družbenimi skupinami;
3. prakse dela;
4. praktična priprava predlogov udeležencev.

Usposabljanja v obliki javnih predavanj ter praktičnih delavnic za prijavljene udeležence bodo izvajali domači in tuji strokovnjaki s področja dela z ranljivimi družbenimi skupinami na področju kulture. Udeleženci bodo ob zaključku prejeli tudi certifikat o opravljenem usposabljanju.

V kolikor se prepoznate kot oseba, ki jo interdisciplinarni način dela zanima ali pa že delujete v podobnih projektih in želite izvedeti še kaj več, vas z veseljem vabimo k vpisu na ta usposabljanja.

K udeležbi še posebej vabimo posameznike, delujoče na področju kulture: med drugimi tudi umetnike, galeriste, kustose, galerijske pedagoge in likovne pedagoge, ki bi si želeli v timskem duhu dopolniti svoje znanje s pristopi za delo s slepimi ter slabovidnimi, vabimo pa tudi pripadnike slepe ali slabovidne publike, ki bi si želeli delovati na področju kulture.
Zaradi kvalitete dela in predvsem zaradi izvedbe posameznih delavnic je število prostih mest za celoten program omejeno, medtem ko bodo predavanja javnega značaja in se bo nanje poleg stalne skupine udeležencev delavnice vedno vabilo tudi širšo javnost.


Vaše prijave v obliki kratke predstavitve (starost, izobrazba, dosedanje delovne izkušnje in motiv za udeležbo) bomo sprejemali še do vključno 14.1.2012.
Pošljete jih lahko na e-pošto projektsodelujem@gmail.com (Katja in Sergeja) ali skuc@amis.net (Galerija Škuc) ter tudi preko telefona na naslednje številke: 041 635 815 (Katja Sudec), 041 205 774 (Sergeja Bevc) ter 031 427 602 (Vladimir Vidmar).

Prijazno vabljeni!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Projekt SOdelujem  podpirata Ministrstvo za kulturo in Evropski socialni skladi: Naložba v vašo prihodnost.

Ni komentarjev:

Objava komentarja